Welke schermgrootte wens je te gebruiken? (1/4)

Een kleiner scherm is vaak een stuk makkelijker tijdens reizen en gebruik op bijvoorbeeld school.
Thuis zijn de kleinere schermformaten als 12,5” of 13,3” natuurlijk ook goed te gebruiken. Het is belangrijk te bedenken dat een 15,6” scherm net zoveel ‘laat zien’ als een 12,5” scherm.
Kijk je liever naar een wat groter scherm omdat bijvoorbeeld de grootte van de letters op het scherm belangrijk voor je is, kies dan juist voor een 15,6” of een 17,3” scherm.

Waar wil je je laptop voor gebruiken? (2/4)

Laptops worden voor veel doelen gebruikt, het is belangrijk dit van te voren goed te bedenken, een laptop heeft namelijk wel wat mogelijkheden voor uitbreiding maar dit is toch vrij beperkt. Kies de optie welke het beste aansluit bij jouw gebruik.

Je stuurt geregeld een mail, surft rond op internet en typt af en toe een brief. Verder gebruik je facebook en kijk je wel eens een filmpje op YouTube. Spelletjes speel je praktisch niet, als dit wel het geval is zijn het meestal spelletjes die je via internet kunt starten.

De laptop is eigenlijk het centrale apparaat binnenshuis, iedereen binnenshuis gebruikt de laptop en het gebruik van de laptop bestaat naast de ‘huis, tuin en keuken categorie’ ook uit het kijken van films, tegelijkertijd luisteren naar jouw favoriete muziek en het maken van een powerpoint presentatie. Op de laptop word zo af en toe een fotoboek gemaakt en misschien bewerk je af en toe een video.

Deze laptop is een echte alleskunner, zware grafische taken als autocad tekenen of solidworks tekenen zijn vaak aan de orde. Verder zijn alle bovenstaande toepassingen van het ‘huis, tuin, en keukengebruik’ en ‘ hoofdapparaat binnenshuis’ aan de orde. Ook wanneer je vaak een spel speelt is dit een goede optie.

Vorige

Heb je behoefte aan veel opslag of juist veel snelheid? (3/4)

De opslag van uw bestanden gebeurd op de harde schijf, deze bestaat uit draaiende delen en is dus nogal kwetsbaar voor beschadiging en wat traag vergeleken bij een nieuwe techniek die deze harde schijf vervangt. We praten dan over een SSD. Deze heeft dus geen draaiende delen meer en is een stuk sneller. In diverse laptops bij ons uit de shop zit deze techniek al. Dit is vrij uniek gezien in de meeste ( nieuwe ) laptops dit nog niet aanwezig is.
Er is echter een nadeel, de SSD’s zijn in verhouding duurder dan de harde schijven, om deze reden zijn de SSD’s in een laptop vaak kleiner. De volgende vraag heeft hier mee te maken.
Slaat u veel foto’s en video’s op of slaat u weinig op en vind u snelheid erg belangrijk?
Optie voor:
(Let op: deze voordelen zijn tegen meerprijs te combineren, ziet u bijvoorbeeld een laptop met harde schijf en wenst u een SSD, neem contact met ons op en wij sturen u een passend aanbod.)

Vorige

Heeft u een DVD speler nodig? (4/4)

Vorige